Meanwhile my kitchen is painting I left an easy recipe and very Brazilian dessert. Quindim (Kin Jeem) Lots of eggs and rich dessert
I want to apologize for the photos that I took a few months ago, that I didn’t be satisfied with the result. Sorry, but at this moments I don’t have conditions to cook or take good pictures also, and how I want to update this blog that I enjoy I post it, anyway
So, if you like coconut, you'll LOVE this dessert! My husband certainly does
Ingredients:
- · 10 egg yolks
- · 1 grated coconuts or
- · 1 cup coconut flakes
- · 2 tablespoon butter
- · 1 cup sugar
Pass the egg yolks through a strainer to get rid of the skin. Place the sugar and butter in a medium bowl. Beat the mixture until fluffy. Add the coconut and yolk.. Coat a mold with butter and sprinkle with sugar. Shake to remove excess. Pour the mixture slowly in mold an rest about 30 minutes. Heat 1/2 liter of water on top of stove and preheat oven to 350°. . Place the mold in the center of a roasting pan and pour the hot water around it carefully so you don't spill water inside the mold. Bake the quindim in this bain-marie for one hour. Insert a toothpick into quindim; it should come out dry. And the coconut looks golden Brown
.Serve chilled.
13 comments:
I certainly love coconut :)
Que belo aspecto tem esse quindim. Nunca provei mas deve ser óptimo ;)
Ameixa, é muito bom sim, vale a pena provar.
quindim é meu doce preferido. Nunca fiz eles individuais como os teus mas tenho certeza que ficaram deliciosos.
well done.
bejinhos
Silvia uma autentica maravilha como só tu fazes. um bjo Natércia...
Your photos look beautiful and the recipe looks delicious!
Paz
Pela primeira vez vejo um resultado do Quindim parecido com a receita que a minha tia faz! No entanto, ela faz muito segredo da tal receita... Obrigada por compartilhar! Esta vai para a lista para fazer em breve!!!
Bjs
Quindim is like heaven. I remember this from my trips to Brazil :-)
Leila, eu normalmente os faco individuais.Morro de mdo de fazer um grandao e devora-lo de uma tacada só :D
Obrigad Natercia
Paz , thank you so much
Andrea, o segredo esta em nao bater mas misturar e espera antes de levar ao forno. Dessa forma o coco sobe e fica bem cremoso.
Anthony I´m glad to heard this
Sylvia esto se ve exquisito, de veras. Pobrecita todavìa no terminan la cocina???? pero te va a quedar preciosa estoy segura, Muchos cariños, xxxGloria
Nota:Mi marido te encuentra muy bonita cuando la otra vez vio tu foto en mi blog!! Es verdad, pero yo le dije que me encanta como tù eres!
Looks good! The recipe sounds pretty interesting.
Ficou lindo demais!! adoro quindim!! Beijos!!
sylvia.... 10 egg yolks ! woa...thats a lotta calories ..lol, but if it tastes gr8 ..what the hell right :p
What a beautiful golden color from the egg yolks! So rich! Just lovely!
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