26 Jun 2007

Nut cake ,with eggs cream filler



The first time that I ate this cake was in Bistrô Charlô in Sao Paulo (Brazil), was love at first bite. My favorite cakes are, after the carrot cake , all the cakes with dry fruits as nuts, almonds and hazelnuts .One day thumbing through one of the books of recipes yellowed by the time, of my mom, I found the recipe that was given to the book the sugar Uniao, for Doña Idalina Nunes Fonseca of the city of Pelotas in the state of Rio Grande do Sul. For who did knows Pelotas , is in the south end of Brazil and almost in the border with Uruguay, is famous for the quality of the sweet shop. The first time that I made this cake I thought that was so weird `cos no flour used ,and I sure that didn’t work. But, it was deceived, it is perfect with a wonderful and humid consistency .I use hardly half recipe for the mass and equals measures for the filler and the covering

Nut Cake eggs cream Filler

12 eggs

500 grs sugar

6 spoonfuls (soup) breadcrumbs

500 grs of chopped nuts

Egg whites be whipped until they are stiff, join the gems one by one, the sugar in spoonfuls and continued beating until bending volume. Gently folded into the breadcrumbs and the nuts until integrated. It seizes in moderate oven, in two same badges, lined with paper shortening and anointed with shortening. Allow to cool, and stuff

For the filler

150 gs sugar

200 ml coconut milk

5 gems

1 spoonful (coffee) powdered cinnamon.


Join 200mls of coconut milk or 200mls of water and granulated sugar in medium sized saucepan. Cook until small amount dropped in cold water forms soft ball (about 10 minutes) Allow towarm and mix the gems well . Takes over low heat, stirring with a wooden spoon, until it thickens. Perfume sprinkling the cinnamon on the filler after having applied in the cake

For the icing

200gr of sugar

1 cup of warm water

3 eggs white whipped until stiff

Join the water with the sugar and to boil without stopping until soft ball point. Add the whites combings and continue beating until it thickens and form picks




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Bolo de nozes com creme de ovos




A primeira vez que comi este bolo de nozes foi no Charlo em Sao Paulo (Brasil), foi amor a primeira mordida. Meus bolos preferidos sao , depois do de cenora , todos os bolos com frutas secas como nozes, amendoas e avelas.Um dia folhando um dos livros de recitas amarelados já pelo tempo, de minha mae, achei a receita que foi cedida ao livro lo açucar Uniao, pela Dona Idalina Nunes Fonseca da cidade de Pelotas no Rio Grande do Sul. Para quem nao sabe Pelotas,no extremo sul do Brasil e quase na fronteira com o Uruguay é famosa pela qualidade dos doces que sao. feitos por lá.A primeira vez que fiz achei estranho por nao levar farinha de trigo e pensei que nao daria certo, mas deu . Nao só deu ,mas fica com uma consistencia maravillosa e umida .Eu faço sempre meia receita para a massa e mesmas medidas para o recheio e cobertura

Bolo de nozes com recheio de creme de ovos.

12 ovos

500 grs de açucar

6 colheres (sopa) de farinha de rosca

500 grs de nozes moidas

Bata as claras em neve , junte as gemas uma a uma , o açucar às colheradas e continue batendo até dobrar de volume. Acrescente a farinha de rosca e as nozes mexendo apenas para ligar. Asse em forno moderado, em duas formas iguais , forradas com papel manteiga e untadas com manteiga. Deixe esfriar, desenforme e recheie

Para o recheio

150 gs de açucar

200 ml de leite de coco

5 gemas

1 colher café de canela em pó.

Junte o açucar com o leite de coco, se nao tiver leite de coco use 200ml de agua.

Levar a ferver até ponto de fio. Deixe esfriar e misture bem as gemas. Leve de novo a fogo brando,mexendo bem até engrosar. Aromatize com a canela, polvilhando-a sobre o recheio depois de aplicada ao bolo.

Para o glasé

2 xicaras de açucar

1 xicara de agua

3 claras em neve

Junte a agua com o açucar e ferva até ponto de bala mole.Deite em fio sobre as claras batendo vigorosamente.

En Español, por favor

La primera vez que comí esta torta de nueces fue en el Bistrô Charlô en Sao Paulo (Brasil), fue amor a primera mordida. Mis tortas predilectas son, después de la de zanahoria, todas las tortas con frutas secas como nueces, almendras y avellanas . Un día hojeando uno de los libros de recetas amarillados por el tiempo, de mi mamá, encontre la receta que fue cedida al libro de azúcar Uniao, por Doña Idalina Nunes Fonseca de la ciudad de Pelotas en el estado de Rio Grande do Sul. Para quien no sabe Pelotas, al extremo sur de Brasil y casi en la frontera con Uruguay es famosa por la calidad de su confitería. La primera vez que hice la torta me pareció extraño por no llevara harina de trigo y pensé que no funcionaria. Pero, estaba engañada, queda perfecta con una consistencia maravillosa y húmeda . Normalmente uso apenas media receta para la masa e iguales medidas para el relleno y la cobertura

Torta de nueces con relleno de crema de huevos

12 huevos

500 grs de azúcar

6 cucharadas (sopa) de pan rallado

500 grs de nueces picadas

Batir las claras en nieve, junte las gemas una a una, el azúcar en cucharadas y continué batiendo hasta doblar de volumen. Acrescente el pan rallado y las nueces mezclando apenas para que se integre. Ase en horno moderado, en dos placas iguales, forradas con papel manteca y untadas con manteca. Deje enfriar, y rellene

Para el relleno

150 gs de azúcar

200 ml de leche de coco

5 gemas

1 cucharada (café) de canela en polvo.

Junte el azúcar con la leche de coco, si no tiene leche de coco use 200ml de agua.

Llevar a hervir até ponto de hilo. Deje enfriar y mezcle bien la gemas Lleve nuevamente a fuego mediano revolviendo bien hasta que espese. Aromatice espolvoreándole la canela sobre el relleno después de aplicado en la torta

Para el glasé

200gr de azúcar

1 taza de agua tibia

3 claras en nieve

Junte el agua con el azúcar y hervir hasta punto de hilo. Verter lentamente sobre las claras batidas y continuar batiendo hasta que espese y forme picos




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