29 Nov 2007

Chicken Roll

Yesterday evening I had no inspiration for dinner. .I though and tough, opening my pantry and fridge searching for inspiration, until I opened the freezer and saw two chicken breast.

As the evening was a warm sprig evening, I find a good idea make something cold as a salad, but I only had a small plant of icing lettuce and a canned red sweet pepper. So, I started to think again. Until, my brain was illuminated, and started to works. And, I thought, if I made a chicken roll with a Swiss roll?

It is a good idea, isn’t it? And yes, in fact is a great idea. I used only things that I had in my fridge and pantry including some leftovers. The result was fresh and delicate with a subtle contrast between salted and sweet

Chicken Roll

For The roll

  • 3 eggs
  • 110 grams ( 3½ oz) of castor sugar
  • 75 grams ( 2½ oz) of flour
  • 2 or 3 tablespoons mayonnaise

Preheat the oven to 210°C (410°F) Grease and line a Swiss roll tin with cooking paper. Whisk the eggs and sugar with an electric mixer or beater on high until the mixture resembles thick stable foam, and the mark from a spoon dragged through the mixture doesn't disappear. Sift in the flour, and very gently fold the flour in with a large metal spoon or a wood spatula. Gently pour the mixture into the prepared tin and smooth out to the corners with a pallet knife.

Bake for 8 or 10 minutes. Check the sponge is cooked by carefully running your hand over the top. It is cooked if your hand leaves a slight mark, which disappears quickly and springs back. Turn out immediately onto a cake rack covered with a clean dry tea towel. Peel off the cooking paper and allow cooling. Spread the sponge lightly with mayonnaise. Cover with ice lettuce and put the chicken concoction over them. At last put slices of sweet red pepper. Roll into a tight spiral with the aid of the tea towel, starting from the longer side. Remove the towel and leave rest into the fridge.

Meanwhile the sponge is baking, make the filling

2 boiled chicken breast whit a pinch of salt and a bay leaf

1 small onion chopped

3 tablespoons of honey mustard

100 grams (3 ½ oz) camembert cream to spread

A thread of sunflower oil

Ground black pepper

Others

1 can of sweet red pepper in water preserve

1 small icing lettuce

Method

Finely cut the boiled chicken breast

In a large fry pan put a thread of sunflower oil, and take to the heat.

When the oil is hot, add the chopped onion, and with a spatula don’t stop stirring until the onions are transparent. Then add the chicken and mix well, cook for 5 minutes more. Put the honey mustard mix, and the camembert cream. Mix well. Check the salt and add the ground pepper.

Rocambole de frango

Ontem à noite não tinha inspiração para o jantar. E eu pensei e pensei enquanto abria a despensa e o refrigerador em procura de inspiração, até que eu abri o congelador e vi dois peito de galinha.

Como a tarde estava um pouco quente, eu achei bom preparar algo frio, como uma salada, mas só tinha um pé pequeno de alface americana e uma lata de pimentão vermelho. Assim, eu comecei a pensar novamente. Até, que meu cérebro se ilumina e começa a trabalhar. E, pensei: se fizesse um rocambole de frango? Uma idéia boa não é não? E sim, para falar a verdade era uma idéia excelente. Eu usei só coisas que tinha em meu refrigerador e despensa que inclui algumas sobras também. O resultado foi algo fresco e delicado com um contraste sutil entre salgado e doce

Rocambole de frango

Para o rocambole

  • 3 Ovos
  • 110 Gramas de açúcar
  • 75 Gramas de farinha
  • 2 ou 3 colheradas de maionese

Pré aqueça o forno a 210 º C e cubra uma assadeira com papel manteiga. Bata os ovos e o açúcar com uma batedeira elétrica ou batedor manual até que a mistura se assemelha a uma espuma estável e grossa e que a marca de uma colher de sopa passada pela mistura não desapareça. Suavemente incorporar a farinha com movimentos envolventes com uma colher de sopa grande ou espátula de madeira. Verta a mistura com cuidado na assadeira e alise com uma espátula até os cantos.

Leve ao forno durante 8 ou 10 minutos. Verifique se a massa cozinhou colocando cuidadosamente a mão pela superfície. Estará cozido se deixar uma marca leve que desaparece depressa. Retire do forno e passe a uma mesa. Vire o pão de ló sobre um pano de copa limpo e seco Retire o papel e deixei que esfrie. Passe, então uma camada fina de maionese pela superfície inteira. Cubra com alface cortada e ponha a mistura de galinha. Finalmente ponha fatias de pimentão. Enrole em uma espiral ajustada com ajuda do pano de copa, comece com a parte mais larga. Retire o pano de copa e leve ao refrigerador até a hora de servir.

Enquanto a massa está assando, faça o recheio

2 peitos de galinha fervidos com uma pisca de sal e uma folha de louro

1 Cebola cortada pequena

3 Colheradas de mostarda com mel

100 gramas de creme de camembert para untar

Um fio de óleo de girassol

Pimenta negra moida

Outros

1 pizca de pimenta

1 Alface americana pequena.

Cortar finamente os peitos de frango fervidos ou desfiar

Em uma panela grande coloque o óleo de girassol e leve para aquecer.

Quando o óleo estiver quente coloque a cebola cortada, com uma espátula não pare de mexer r até que as cebolas estejam transparentes. Então coloque o frango e misture bem, cozinhe durante 5 minutos mais. Coloque a mostarda com mel e o creme de camembert. Misture bem. Verifique o sal e a pimenta

En Español, por favor

Arrollado de pollo

Ayer por la noche no tenía inspiración para la cena. Y pensé y pensé mientras abría la despensa y el refrigerador en busca de inspiración, hasta que abrí el congelador y vi dos pechuga de pollo.

Como la tarde estaba un poco calurosa, me pareció una buena idea hace algo frío como una ensalada, pero solamente tenía una planta pequeña lechuga capuchina y una lata de pimientos morrones rojos. Así que, empecé a pensar otra vez. Hasta que, mi cerebro se ilumino, y empezó a funcionar. Y, pensé: ¿si hiciera un arrollado de pollo? ¿Es una buena idea, ¿no? Y sí, para decir la verdad fue una excelente idea. Usé solamente cosas que tenía en mi refrigerador y despensa incluyendo algunas sobras. El resultado estaba fresco y delicado con un contraste sutil entre salado y dulce

Arrollado de pollo

Para el arrollado

  • 3 Huevos
  • 110 Gramos de azúcar
  • 75 Gramos de harina
  • 2 o 3 cucharadas de mayonesa

Precaliente el horno a 210 º C y forre una asadera con papel manteca. Bata los huevos y el azúcar con una batidora eléctrica o batidor manual hasta que la mezcla se parezca a una espuma estable y gruesa, y la marca de una cuchara arrastrada a través de la mezcla no desaparezca. Cernir la harina, y muy suavemente incorporar la harina con movimientos suaves con una cuchara grande. Vierta la mezcla suavemente en la asadera preparada y aplane con una espátula hasta las esquinas.

Lleve al horno por 8 o 10 minutos. Verifique si la masa esta cocida pasando su mano cuidadosamente por la superficie. Estará cocido si deja una marca liviana, que desaparece rápidamente y salta hacia atrás. Saque del horno y páselo a una mesa y délo vuelta sobre un repasador limpio y seco Saque el papel y deje que se enfrié. Pase una camada fina de mayonesa por toda la superficie. Cubra con lechuga picada y ponga la mezcla de pollo sobre ellos. Por fin ponga rebanadas de pimiento rojo. Arrolle en una espiral ajustada con la ayuda del repasador, empiece por la parte mas larga. Retire el repasador y deje descansar en el refrigerador hasta la hora de servir.

Mientras el bizcochuelo se hornea, haga el relleno

2 pechugas de pollo hervidas con un pellizco de sal y una hoja de laurel

1 Cebolla pequeña picada

3 Cucharadas de mostaza con miel

100 gramos de crema de camembert para untar

Un hilo de aceite de girasol

Pimienta negra molida

Otros

1 Lata de pimiento rojo

1 Lechuga capuchina pequeña.

Cortar finamente la pechuga de pollo hervida

En una sartén grande ponga un hilo de aceite de girasol, y lleve a calentar.

Cuando el aceite esté caliente añada la cebolla picada, con una espátula no deje de mover hasta que las cebollas estén transparentes. Luego añada el pollo y revuelva bien, cocine durante 5 minutos más. Ponga la mostaza con miel, y la crema de camembert. Mezcle bien. Verifique la sal y añada la pimienta